Keresés

Termékeink

Hasznos információk

Süngomba


A Kínai Süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén Oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik. A Süngomba idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatását annak köszönheti, hogy stimulálni képes az idegsejtek növekedési faktorát, a Neuron Growth Factor-t (NGF). Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi- és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában, ezért is hozható közvetlen összefüggésbe az NGF szint csökkenése a korai Alzheimer kórralés az elbutulással.

Milyen igazolt idegrendszeri hatásai vannak a Süngomba rendszeres fogyasztásának?

Süngomba és a daganatok?

Süngomba és a Nők?

Helicobacter és a Süngomba?



2018-07-24 11:31

Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?


Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?



2018-07-04 16:00

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01

Hírarchívum...

Megosztás

Bio őrölt shiitake gomba 30 g (t0103)

Nyomtatás Nyomtatás
 Bio őrölt shiitake gomba 30 g

Bruttó ár: 3 400 Ft
Nettó: 2 677 Ft
 
Hozzáadom a kedvenceimhez...

A termék leírása:

Immunrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!

Alacsony hőmérsékleten szárított 100%-ban bio shiitake gomba őrleményt, adalékanyag nélkül.

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 20 g bio shiitake gomba őrlemény.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt shiitake gomba

Bio őrölt shiitake gomba 30 g részletes ismertetője


Tápérték 100 g termékben: Energia 540 KJ, 128 Kcal; Zsír 2,2g (amelyből telített zsírsavak 0,4 g); Szénhidrát 7,1g (amelyből cukrok 5,6g); Fehérje 19,9 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.


Amit a szakirodalmak írnak a shiitake gombáról:


A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek, élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire  és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.

A Shiitake gomba jellegzetes egészségtámogató összetevői:

*       (1,3)(1,6)-béta-, és (1,3)-alfa-glükánok, illetve ezek fehérjeszármazékai

*       Tartalmaz még egyéb növényi rostokat,

*       különleges diacetilén-származékokat,

*       aminósav-származékokat,

*       lentinacint, ergotioneint,

*       politelítetlen omega-6 zsírsavakat, linolsavat,

*       különböző vitaminokat (B1, B2, B6, B9, D, K), valamint

*       elemeket (kalcium, magnézium, foszfor, vas, stb.) és

*       nyomelemeket (mangén, cink, szelén, stb.). Jellegzetes szagát a lenthionin nevű szerves kénvegyület okozza.

*       kitűnő nem állati eredetű, jó bio hasznosulású vasforrás (Fe).

*       Purin-származékai a vér fő antioxidáns összetevője,

*       Fehérjetartalma magas (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás, ami segít pótolni a növényi ételekből, termékekből hiányzó esszenciális aminosavakat..

 

 

A Távol-Keletről származó shiitake vagy shii-take (Lentinula vagy Lentinellus edodes, régebbi mikológiai nevén Lentinus edodes) jelentése egy kemény fafajtán (shii-n vagy shiia-n) növő gomba (take).

 

A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj.

100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz.

 

A shiitake gomba  pozitív hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba és az abból készült gombatermékek, ami csak BIO körülmények között, organikus termeléssel biztosítható.

*      A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni.A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. A toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között.

 

*      A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie.

A gombák ugyanis a levegőből is képesek tápanyagokat vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

 

Hogyan érdemes a Bio shiitake őrleményt fogyasztani?

      A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni.

      A shiitake gyógygomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerként is ízletes. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére, különböző salátákhoz, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is fogyasztható.

      A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el 2 dl akár meleg, vagy akár hideg, de lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.

 

Lehetnek-e mellékhatásai a termék fogyasztásának?

A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az  allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!

 

Bio Shiitake őrleményt fogyasztása gyógyszeres terápia esetén:

A Shiitake és a belőle ellenőrzött körülmények között, szigorú minőségbiztosítási rendszerben készült termékek biztonsággal fogyaszthatók, de a hemofíliás betegek, a véralvadásgátló-gyógyszert szedők esetében fontos az óvatosság, orvosi konzultáció szükséges.

 

FIGYELMEZTETÉS!

Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt.

Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A Bio shiitake gomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt.  Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.

 

Kérdéseivel forduljon orvosához.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014.

Akik ezt vették még mit vettek

Értékelés-véleményezés

A termék értékelése:

Értékelje Ön is a terméket!

Értékelés:

Név/becenév:


Értékelés: