Keresés

Termékeink

Hasznos információk

Süngomba


A Kínai Süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén Oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik. A Süngomba idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatását annak köszönheti, hogy stimulálni képes az idegsejtek növekedési faktorát, a Neuron Growth Factor-t (NGF). Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi- és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában, ezért is hozható közvetlen összefüggésbe az NGF szint csökkenése a korai Alzheimer kórralés az elbutulással.

Milyen igazolt idegrendszeri hatásai vannak a Süngomba rendszeres fogyasztásának?

Süngomba és a daganatok?

Süngomba és a Nők?

Helicobacter és a Süngomba?



2018-07-24 11:31

Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?


Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?



2018-07-04 16:00

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01

Hírarchívum...

Megosztás

Bio gyapjas tintagomba őrlemény (t0106)

Nyomtatás Nyomtatás
 Bio gyapjas tintagomba őrlemény

Bruttó ár: 3 500 Ft
Nettó: 2 756 Ft
 
Hozzáadom a kedvenceimhez...

A termék leírása:

A cukorbetegek diétájának szerves része lehet!

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 30 g bio gyapjas tintagomba őrlemény.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt gyapja tintagomba őrlemény


Bio gyapjas tintagomba őrlemény részletes ismertetője

A gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba örlemény

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

A Gyapjas tintagombatermészetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Milyen összetevőkből áll a gyapjas tintagomba őrlemény?

Tápérték 100 g termékben: Energia 582 KJ, 137 Kcal; Zsír 0,8g (amelyből telített zsírsavak 0,2 g); Szénhidrát 12,2g (amelyből cukrok 1,2g); Fehérje 20,3 g; Só  0,2 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.

 

Amit a szakirodalmak írnak a Gyapjas tintagombáról:


A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire  és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.

Gyapjas tintagomba és a metabolikus szindróma

A metabolikus szindróma a XX. század népbetegsége, mely leginkább rossz táplálkozási szokásainkkal hozható összefüggésbe, eredménye pedig a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb előfordulása.

Ezek a betegek elhízottak, vérnyomásuk, vérzsír értékük, valamint  vércukor- szintjük egyaránt magas.

Egy vizsgálat alapján úgy tűnik, a gyapjas tintagomba képes lehet a metabolikus szindróma alapját is képező vércukorszintet mérsékelni metabolikus tüneteket mutató kisállatokon.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18347759

Hogyan érdemes a gyapjas tintagombát fogyasztani?

Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.

A porított gombát joghurtba, ételbe, folyadékba keverve fogyaszthatjuk.

A friss gombát gyorsan megpárolva napi adagokra osztva gyors fagyaszthatjuk is. Előfőzés után konzerválhatjuk is.

Ezt a gyógygombát őrlemény formájában is fogyaszthatjuk a szükséges napi mennyiségekben.


Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?

Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?

Bővebben ....

 FIGYELMEZTETÉS!

 Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

 A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

Szakirodalom:

(1)  DotanN., WasserS., Mahajna J.: „Theculinary-medicinal mushroomCoprinus comatus as a natural antiandrogenic modulator.”, Integr Cancer Ther. 2011; 10(2):148-159.

(2)  Popović M., VukmirovićS., Stilinović N., Capo I., Jakovljević V.: „Anti-oxidative activity of an aqueous suspension of commercial preparation of the mushroom Coprinus comatus.”, Molecules 2010; 15 (7), 4564-4571.

 Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014.

 

Akik ezt vették még mit vettek

Értékelés-véleményezés

A termék értékelése:

Értékelje Ön is a terméket!

Értékelés:

Név/becenév:


Értékelés: