Keresés

Termékeink

Hírek

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01
Tovább...

Milyen gyógygombát fogyasszunk?




Az utóbbi években a gyógygombák egyre népszerűbbek az emberek körében, magas tápértékük miatt egyre többen fogyasztják őket. De vajon melyik termesztőtől származó gyógygombát érdemes választani?



2016-02-26 12:34
Tovább...

Mitől bio a biokozmetikum?

GANODERMÁS BIO ÉS NATUR KOZMETIKUMOK

 

Érzékeny bőrápolása Ganoderma lucidum gomba kivonattal



2015-10-17 19:45
Tovább...
Hírarchívum...

Megosztás

Biogomba Shiitake gomba (egész) 20 g (t1101)

Nyomtatás Nyomtatás
Biogomba Shiitake gomba (egész) 20 g

Bruttó ár: 1 100 Ft
Nettó: 866 Ft
 
Hozzáadom a kedvenceimhez...

A termék leírása:

Ízletes étkezési gomba.
 A shiitake gombának kellemes, kissé hagymára, fokhagymára emlékeztető íze, illata van.
Kiváló önálló ételek készítésére és fűszerezésre egyaránt.

Biogomba Shiitake gomba (egész) 20 g részletes ismertetője

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szárított shiitake gomba.
Kiszerelés: 20 g

Felhasználási javaslat:


Száraz gombát áztassa 30 percig langyos vízben. A beáztatott gomba felhasználható levesekhez, szószokhoz, húsok mellé, valamint párolva, sütve.

Jó étvágyat!



Tápérték 100 g termékben:
Energia 540 KJ, 128Kcal
Zsír 2,2 g
  - amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 7,1 g
  - amelyből cukrok
5,6 g
Fehérje 19,9 g
< 0,1 g
A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.



Bio Shiitake Gomba


A Bio shiitake gomba egy ízletes gomba amely 100%-ban magyar bio termesztésből származik. A termék kíméletes gyártási technológiával készül, alacsony hőmérsékleten szárítjuk ezáltal a gomba minden alkotóeleme sértetlenül a termékbe marad. Kézi manufakturális jellegű gyártási technológiát alkalmazunk törekedve arra, hogy termékeink kiváló minőséget megőrizzék.

A Shiitake gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. A japánok pedig fagombának, mert rendszerint a fák elhalt törzsén él. Az elmúlt 20 évben termesztése Magyarországon is egyre népszerűbb. A Shiitake gomba túlnyomórészt friss gombaként kerül a hazai és a külföldi vásárlókhoz, de egyre elterjedtebb fűszerként történő alkalmazása.

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. A toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között. A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek tápanyagokat vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

Beltartalmi jellemzők:
A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény. 100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz. A shiitake gomba őrlemény a kíméletes gyártási technológia, az egyedi receptúra alkalmazása miatt kiemelkedően jó beltartalmi értékekkel rendelkezik. 
                                                                                                                             
Fehérjetartalma (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás.

    

Akik ezt vették még mit vettek

Értékelés-véleményezés

A termék értékelése:

Értékelje Ön is a terméket!

Értékelés:

Név/becenév:


Értékelés: