Keresés

Termékeink

Hírek

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01
Tovább...

Milyen gyógygombát fogyasszunk?




Az utóbbi években a gyógygombák egyre népszerűbbek az emberek körében, magas tápértékük miatt egyre többen fogyasztják őket. De vajon melyik termesztőtől származó gyógygombát érdemes választani?



2016-02-26 12:34
Tovább...

Mitől bio a biokozmetikum?

GANODERMÁS BIO ÉS NATUR KOZMETIKUMOK

 

Érzékeny bőrápolása Ganoderma lucidum gomba kivonattal



2015-10-17 19:45
Tovább...
Hírarchívum...

Megosztás

A fülöpjakabi Shiitake-por analitikai adatai.


Fülöpjakabi Bio Shiitake gomba őrlemény-minta analitikai adatai

 

A 2015. március 26-án küldött bio Shiitake őrlemény analitikai vizsgálata

 

Paraméter                           Mérési eredmény

 

Nedvesség                             5,8±0,2%                              

Fehérje                                  10,2±0,4%                            

Zsír                                        1,7±0,2%

(ebből linolsav (18:2): 71%, palmitinsav: 19%)

 

Teljes szénhidrát                  62,4±2,0%                            

Növényi rost (nem oldódó)            33,4±5,0%

Növényi rost (oldható)        10,1±3,0%

Hamu                                     5,8±0,5%                              

Béta-glükán                           80,3±0,5%                            

(az oldható rost %-ban)                 

Kitin                                       5,4±0,5%

 

Szénhidrát-profil

            mannitol                    1,2%                          

            arabinóz                    0,9%                          

                       

Karotenoidok

            Béta-karotin              84,2±5ppm                          

           

Polifenolok                            1067,2±40ppm                    

Folin-Ciocalteu szerinti

össz-polifenol                                   8962±70mgGAE/100g       

ORAC antioxidáns

aktivitás                                 14620±50 mMTE/100g                 

 

Vitaminok

            B1                               1,1±0,2mg/100g                             

            B2                               1,7±0,2mg/100g                  

            B3                               20,3±5mg/100g                              

            B5                               16,2±4mg/100g                              

            B6                               0,9±0,3mg/100g                              

            B9                               0,2±0,1mg/100g

            B12                             1,1±0,2mg/100g      

            C                                 3,2±0,2ppm                          

            D2                              9,7±0,2ppm                          

 

Kolin                                      1050±60ppm                       

Eritadenin                             109,7±4mg/100g                

 

Elemek

            Kalcium (Ca)             32,5±2mg/100g                              

            Foszfor (P)                308,7±6mg/100g                            

            Nátrium (Na)            25,9±3mg/100g      

            Kálium (K)                 1589,1±10mg/100g           

            Vas (Fe)                     7,7±0,3mg/100g                              

            Magnézium (Mg)      216,3±10mg/100g              

            Cink (Zn)                   15,3±3mg/100g                              

            Réz (Cu)                     0,82±0,1mg/100g                           

            Mangán (Mn)                        0,70±0,1mg/100g                           

            Szelén (Se)                41,2±3ug/100g                               

            Kén (S)                       7,4±0,8mg/100g                              

            Króm (Cr)                  0,3±0,1ppm  

Ólom (Pb)                  <0,04ppm                             

            Higany (Hg)               <0,002ppm                          

Arzén (As)                 <0,06ppm                             

           

Vízfelvétel: 10g por kb. 6g vizet tud felvenni

 

A vizsgálatok a korábbiaknak megfelelően történtek.

ppm = 10x mg/100g

 

 

A shiitake jellegzetes illatáért a szerves (gyűrűs) poliszulfidok, illetve az oktén-1-ol-3 (ez kb. 0,1mg/100g mennyiségben van jelen a mintában) felelősek.

Ha UV fénnyel besugarazzuk a mintát, a D2 tartalom megnő (meglehetősen gyorsan)!

A vizsgált minta adatai nagyon jó összhangban állnak az irodalmi eredményekkel, de több paraméter (pl. béta-glükán, polifenolok, elemek) tekintetében jobb is azoknál.

A shiitake igen jól kombinálható lesz a ganodermával. El lehetne gondolkozni egy jó fényvédő hatású kombinált fényvédő kenőcs terméken. Shiitake +ganoderma + aloe vera + máriatövis kivonat + kurkuma.

 

 



2015-08-18 17:12

« « Vissza | Hírarchívum...