Keresés

Termékeink

Hasznos információk

Süngomba


A Kínai Süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén Oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógygomba. A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek és memóriájuk szinte tökéletessé válik. A Süngomba idegrendszerre gyakorolt kifejezett hatását annak köszönheti, hogy stimulálni képes az idegsejtek növekedési faktorát, a Neuron Growth Factor-t (NGF). Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi- és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában, ezért is hozható közvetlen összefüggésbe az NGF szint csökkenése a korai Alzheimer kórralés az elbutulással.

Milyen igazolt idegrendszeri hatásai vannak a Süngomba rendszeres fogyasztásának?

Süngomba és a daganatok?

Süngomba és a Nők?

Helicobacter és a Süngomba?2018-07-24 11:31

Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?


Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?2018-07-04 16:00

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01

Hírarchívum...

Megosztás

Mitől bio a biokozmetikum?

Mitől bio a biokozmetikum?

biokozmetikumokat mindig tanúsítani kell! Magyarországon a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősíti a biokozmetikumokat. Az évente kiadott tanúsítás igazolja és a terméken a tanúsító szervezet neve, és/vagy logo-ja, azonosító száma, és az INCI listában az ökológiai összetevők külön jelölése mutatja meg a vásárlónak, hogy ellenőrzött bioterméket tart a kezében. 

A biokozmetikumokra vonatkozóan mindig kötelezően betartandó, hogy az összetevőiknek, összetételüknek, készítés-technológiájuknak, a kozmetikumot előállító üzem kialakításának, raktárkészlet nyilvántartásának, raktározási körülményeinek, mind az alapanyagokra, mind a késztermékre vonatkozóan, a végtermék csomagolásának, feliratozásának stb. 

meg kell felelnie a tanúsítást végző szervezet által közzétett, biokozmetikumokra és azok előállítására vonatkozó feltételrendszernek. 

Be kell tartani a tanúsító szervezet feltételrendszerében szereplő tiltott anyagokra, eljárásokra vonatkozó elvárásokat. Azaz pusztán néhány „bio” összetevő alkalmazásától egyetlen kozmetikum sem válik biokozmetikummá.

Melyek a biokozmetikumok legfontosabb kritériumai? 

A Biokontroll Hungaria Nonprofit Kft. (HU-ÖKO-01) által tanúsított Ganoderma lucidum gomba kivonatát tartalmazó termékek különleges minőségének legfontosabb jellemzői az egészséget támogató test és szépségápolás tapasztalatai alapján:

*          Ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alkotókat tartalmaz nagy mennyiségben.

*          A fürdőkészítmények S.L.S. mentesek.

*          Természetes színanyagot tartalmaz minden termék.

*          Természetes illóolajok kis mennyiségével vagy azokból készült parfümmel diszkréten illatosítottak a termékeink.

*          A biokozmetikumokban megengedett konzerváló anyagokat tartalmaz a megfelelő mikrobiológiai állapot érdekében.

*          Nem alkalmazunk konzerválásra parabeneket és izotialozin - származékokat.

*          Növényi eredetű glicerint használunk hidratáló összetevőként, pl. nem alkalmazunk propilén-glikolt, butilen-glikolt.

*          Nem alkalmazunk szintetikus kelátképzőket (EDTA sói).

*          Nem alkalmazunk petrolkémiai/ásványolaj-ipari anyagokat, pl. paraffinolaj (mineral oil), paraffin, cera microcristallinum.

*          A hatóanyagok kivonatolásához sem alkalmazunk ásványi olajokat, kőolajszármazékokat.

*          Kivonatok készítéséhez nem használunk propilén-glikolt, butilén-glikolt, benzolt stb.

*          GMO- (génmódosított organizmusokat, azokból származó) alapanyagokat nem alkalmazunk.

*          Nem alkalmazunk szintetikus fényvédő anyagokat!

*          Nem alkalmazunk alumíniumsókat (pl. dezodorokban sem).

*          Radioaktív/ionizáló besugárzást az ún. tartósítószer mentesség érdekében, csírátlanítás céljaira sem alkalmazunk.

*          Nem használunk BHT és BHA-t a termékeink előállításához.

Tisztelettel a BIOLA Biokozmetikai Kft. fejlesztőcsoportja nevében:

Dr. Gyovai Viola

okl. biológus

az MTA kandidátusa.

A Webáruházunk kínálatában megtalálja a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogazdaságából származó ganodermát tartalmazó termékcsalád, melyek a Biokontroll Kft. minősítésévek rendelkeznek!

Rendszeres használatukkal csökkenthetjük a bőrünkön keresztül behatoló vegyi anyagok mennyiségét, s ezáltal növelhetjük egész szervezetünk egészségének védelmét! 


2015-10-17 19:45

« « Vissza | Hírarchívum...